Предимства на металните конструкции и тяхното обезопасяване с огнезащитни бои

метални конструкции огнезащитни бои

  • Бързо изпълнение

Може да имате напълно завършена сграда само месец-два след началото на строежа. Огнезащитните бои, които предлагаме са бързо съхнещи и изискват кратко време за нанасяне при метални конструкции.

  • Енергоефективност

Панелните стени и покриви имат много добри изолационни качества. Те са в състояние да намалят разходите по отоплението и охлаждането на помещенията с до 70%; С нанасянето на нашата огнезащитна мазилка Perlifoc HP, която е подходяща както за метал, така и за бетон се постигат много добри топлоизолационни свойства.

  • Здравина

Метални конструкции – са изключително здрави. Могат да бъдат издигани върху неравни терени и издържат наистина големи натоварвания при земетръс, снеговалеж и други изпитания. С продуктите ни за защита от пожар, получавате високи резултати за дългогодишен период. Финиш покритията върху огнезащитната боя, я правят устойчива на атмосферни влияния.

  • Дълъг живот на сградата и ползвателите й

Стоманените елементи са допълнително обработени против образуването на ръжда, с което производителите им осигуряват срок на експлоатация от 100 години.

Нанасянето на огнезащитни бои и състави върху металната конструкция е гарант за устойчивост на сградата от пожар, като в зависимомост от изискванията може да се постигне период до 120 минути за боите и 240 минути за мазилките – това е ценно време за извеждане на хората от сградата и спасяване на човешки живот.

  • Ниска себестойност

Дейностите по построяването изискват по-малко работна ръка и транспорт, отколкото при стандартната масивна технология; А доброто технологично време за работа с нашите огнезащитни бои допълва тази себестойност. Например Firefilm FC2 осигурява бързо втвърдяване, с общо време на изсъхване 8 часа. Благодарение на голямата дебелина на нанасяне на слой до 5мм, металната конструкция се нуждае само от един слой, за да се постигне огнеустойчивост до 120 минути. Тези характеристики позволяват да се спести повече от 60 процента от времето за изсъхване, като по този начин се намалява и времето за нанасяне.

  • Възможност за строеж по всяко време на годината

Материалите и технологията на построяването не се влияят от атмосферните условия. Така не се налага изчакване на месеци с по-високи температури и сградите могат да бъдат издигани дори през зимата.

Например температурата, при която се нанася нашата набъбваща боя Firefilm FC2 трябва да бъде между 0 и 35 ° C.

Метални конструкции и тяхното обезопасяване с огнезащитни бои и състави

Облицоването на сградата със стени от сандвич панели осигурява не само добра топлоизолация, но и поради лесния им монтаж се съкращава още повече времето за строителство.

Покривът също може да е от сандвич панели или друг вид покривен материал, като ЛТ ламарина.

Сглобяемите метални сгради ползват много малко количество материали на самия терен, където се осъществява тяхното конструиране. Отделните метални елементи се създават на място, отдалечено от това, на което ще бъдат използвани. Така се предпазва околната среда от това да се превърне в същинска производствена и строителна площадка.

Нашите продукти за защита от пожар са лесни за нанасяне, както на самият обект, така и в предприятието, произвеждащо метални конструкции. Те са и екологично чисти.

Меню