линия 2

Firefilm FC2

Бързо набъбваща хибридна боя, състояща се от два компонента, които се смесват непосредствено преди употреба. Боята Fire film FC2 е двукомпонентна, с ниско съдържание на ЛОС (летливи органични съединения). Характеристиките и позволяват продуктът да се прилага на място, на монтирана на обекта конструкция, както и в завода производител на конструкцията.

Fire film FC2 осигурява бързо втвърдяване, с общо време за изсъхване 8 часа. Благодарение на голямата дебелина при нанасяне на слой до 5 мм., тя се нуждае само от един слой, за да се постигне огнеустойчивост до 120 минути. Тези характеристики  позволяват да се спести повече от 60%  от времето за  изсъхване, като по този начин се намалява и времето за нанасяне.

Тази боя осигурява огнеустойчивост до 120 минути (R 120) за  профили с отворени сечения и кухи правоъгълни сечения и 90 минути за кръгли кухи сечения при всички условия на експлоатация Z1, Z2, Y и  X.

SC901 огнеопорна боя

Приложение

Firefilm FC2 трябва да се прилага на места с много добра вентилация. За да можем да направим апликацията, ще трябва да подготвим повърхността и да нанесем грунд, ако е необходимо. За да подготвим повърхността, трябва да проверим дали тя е суха и без мазнини, прах и мръсотия, както и без примеси или какъвто и да е насипен материал, който би могъл да попречи на правилното слепване на боята. За среди с класификация C1 не се изисква грунд за повърхността, в останалите случаи структурата трябва да е съвместима с двукомпонентни епоксидни грундове. Може да се полага директно върху поцинковани повърхности и върху леко ръждясала стомана, изчистена с четка, без грунд.

За условия Z1, Z2, Y не се изисква финиш покритие. За условия  X са приложими финиш покрития полиуретан, на водна основа или с разредител, епоксиден и акрилен.

Температурата на нанасяне трябва да бъде между 0 и 35 ° C с относителна влажност по-малка от 95%, а температурата на субстрата по време на нанасяне трябва да бъде най-малко 2 ° C.

След като Fire film FC2 се втвърди,  може да се постигне високо качествено покритие чрез шлайфане, за тази цел могат да се използват както ръчни, така и електрически инструменти. Също така може да се нанесе завършващ емайл, за да се увеличи трайността и да се осигури декоративно покритие

Теоретичен Разход  1.75 кг./м2. за 1 мм. сух филм.

Сертификати

  • СЕ маркировка на продукта, ETA
  • Тестове съгласно европейски стандарт EN 13381-8 и  EN 13501-2
  • Европейско техническо одобрение

Пакетиране

Налична опаковка

Кофа от 25 кг.

Разходни таблици:

Указания за ползване

Меню