линия 2

Perlifoc HP

Огнезащитната мазилка Perlifoc HP е с ниска плътност и е предназначена за пасивна пожарозащита на стоманени конструкции.

Тя има ниска плътност поради използването на нови леки елементи, което я прави мазилка от висок клас. Освен това има топлоизолационни свойства.

По отношение на конструктивните елементи Perlifoc HP може да се използва за защита на стоманени конструкции (колони и греди с отворено сечение и с кухи сечения), бетонни конструкции (греди, колони, плочи и стени) и смесени бетонни подове и защитни стени

Тази мазилка осигурява огнеустойчивост до 240 минути (R 240) както за отворени профили така и за профили с кухи сечения, като представлява високо технологичен продукт.

Мазилка Perlifoc HP има Декларация за екологични продукти (EPD), демонстрираща ангажираност към околната среда. Това сертифициране предоставя възможности чрез различните сертификати за зелено строителство (LEED, BREEAM, наред с други)

обек с огнеозащитна боя 1

Perlifoc HP е огнезащитна мазилка на гипсова основа с термично изолационни свойства за пасивна пожарна защита на стоманени и бетонни конструкции.

Тя се състои от леки агрегати и материали, които се разширяват (набъбват), хидравлично свързващи вещества, които забавят процеса на разширяването и добавки за подобряване на полагането.

Не съдържа азбест. Най-характерното за нашата огнезащитна мазилка, е че е два пъти по-лека от другите мазилки за пасивна пожарна защита.

Perlifoc HP има с 30 -40 % по-малка дебелина в сравнение с другите огнезащитни мазилки.

Цвета и е старинно бял и е с видима плътност 350 кг/м³ . Термичната и проводимост е 0.087 w/ mK. Може да се полага при температури между 3 и 30 °С като теоретичното и покритие е 3.9 кг/м²/см. Осигурява пасивна пожарна защита до R240, реакцията на огъня е А1, а типа на полагане е Y за полуоткрити конструкции, продава се в торби по 17 кг, като в едно пале се побират 48 торби или имаме общо 816 кг за пале. Годна е за ползване до една година след доставка. Трябва да се съхранява на сухо и проветриво място.

Предимства на Perlifoc HP:

  • Спестява се от транспорт. Спестява труд. По-малко консумативи;
  • Полага се само в един слой без мрежа –до 240´ в един слой, диапазон на масата до 470 m-¹;
  • По-добър външен вид, по-добра за полагане на високи места, тъй като се използва спрей, повече чистота при нанасяне;
  • Добра адхезия, лесна за нанасяне.

Ще дадем пример за сравнение с други огнезащитни мазилки за пасивна пожарна защита: Ако имаме конструкция с площ 1000 м² , изискване за пожароустойчивост R90 и средна маса 170 м-¹

Perlifoc HP огнезащитна мазилка

 

Резултати на Perlifoc HPРезултати на други мазилки
Теоретичен разход3.9кг8.5кг
Необходима дебелина1.2см2.3см
Тегло на палето816кг1080кг
Консумация6 палета18 палета
Работни дни4 дни8 дни

При нанасяна на огнезащитна мазилка Perlifoc HP:

  • Спестявате между 60-70 кг материал;
  • Спестявате 50% труд;
  • Значително спестявате транспортните разходи;
  • По-добро покритие с по-чист продукт.

Сертификати: ETA 18/0672

Приложение:

Perlifoc HP се нанася мокро с помощта на турбозол. Освен това може да се прилага ръчно на малки площи или за поправяне на неравности. Полага се върху почистени от прах и мазнини стоманени елементи, както грундирани, така и негрудирани. Може да се полага и върху поцинковани повърхности. Препоръчва се повърхността, върху която ще се нанася, предварително да се напръска с вода. Използването на мрежа /рабиц/ е необходимо в случаи когато няма добро сцепление. Преди  нанасяне на  Perlifoc HP, продуктът трябва да се смеси с вода, трябва да се напръска перпендикулярно върху повърхността, докато се постигне необходимата дебелина.

Температурата на нанасяне трябва да бъде между 3 и 43 ° C, а температурата на основата по време на нанасяне трябва да бъде най-малко 3 ° C .

В затворени и лошо проветриви помещения (мазета, ограничени пространства …), за правилно изсушаване на мазилката се препоръчва RH да не надвишава 60% и да има адекватна вентилация, с поне 4 пълни въздухообмена на час, докато материалът е сух (или поне 2 седмици след нанасяне).

Мазилката  Perlifoc HP има груб завършек (при необходимост може да се изглади) и е антично бял (може да се боядисва, без да се влияе на огнеустойчивостта).

Теоретичен разход 3,9 кг./м2 за сух филм с дебелина 1 см.

Често задавани въпроси

Сертификати

  • СЕ маркировка на продукта, ETA 18/0672.
  • Тестове съгласно европейските стандарти EN 13381-3, EN 13381-4 и EN 13381-5.

Пакетиране

Пакети от 17 кг

42 пакета/ палет (714 кг).

Разходни таблици:

Указания за ползване

Меню