Ognezashtitni boi
линия 2

Perlifoc HP

Огнезащитната мазилка Perlifoc HP е с ниска плътност и е предназначена за пасивна пожарозащита на стоманени конструкции.

Тя има ниска плътност поради използването на нови леки елементи, което я прави мазилка от висок клас. Освен това има топлоизолационни свойства.

По отношение на конструктивните елементи Perlifoc HP може да се използва за защита на стоманени конструкции (колони и греди с отворено сечение и с кухи сечения), бетонни конструкции (греди, колони, плочи и стени) и смесени бетонни подове и защитни стени

Тази мазилка осигурява огнеустойчивост до 240 минути (R 240) както за отворени профили така и за профили с кухи сечения, като представлява високо технологичен продукт.

Мазилка Perlifoc HP има Декларация за екологични продукти (EPD), демонстрираща ангажираност към околната среда. Това сертифициране предоставя възможности чрез различните сертификати за зелено строителство (LEED, BREEAM, наред с други)

обек с огнеозащитна боя 1

Приложение:

Perlifoc HP се нанася мокро с помощта на турбозол. Освен това може да се прилага ръчно на малки площи или за поправяне на неравности. Полага се върху почистени от прах и мазнини стоманени елементи, както грундирани, така и негрудирани. Може да се полага и върху поцинковани повърхности. Препоръчва се повърхността, върху която ще се нанася, предварително да се напръска с вода. Използването на мрежа /рабиц/ е необходимо в случаи когато няма добро сцепление. Преди  нанасяне на  Perlifoc HP, продуктът трябва да се смеси с вода, трябва да се напръска перпендикулярно върху повърхността, докато се постигне необходимата дебелина.

Температурата на нанасяне трябва да бъде между 3 и 43 ° C, а температурата на основата по време на нанасяне трябва да бъде най-малко 3 ° C .

В затворени и лошо проветриви помещения (мазета, ограничени пространства …), за правилно изсушаване на мазилката се препоръчва RH да не надвишава 60% и да има адекватна вентилация, с поне 4 пълни въздухообмена на час, докато материалът е сух (или поне 2 седмици след нанасяне).

Мазилката  Perlifoc HP има груб завършек (при необходимост може да се изглади) и е антично бял (може да се боядисва, без да се влияе на огнеустойчивостта).

Теоретичен разход 3,9 кг./м2 за сух филм с дебелина 1 см.

Сертификати

  • СЕ маркировка на продукта, ETA 18/0672.
  • Тестове съгласно европейските стандарти EN 13381-3, EN 13381-4 и EN 13381-5.

Пакетиране

Пакети от 17 кг

42 пакета/ палет (714 кг).

Разходни таблици:

Указания за ползване

Меню