линия 2

Charflame

Char flame е еднокомпонентна огнезащитна  боя на водна основа без Алкилфенол етоксилати (APEO). Цвят-бял. Предназначена е за огнезащита  на структурни стоманени елементи (с отворени и кухи сечения) при вътрешни Z1 и Z2 или полуоткрити условия Y. Благодарение на малката дебелина на покритие може да се нанася в един слой.

Препоръчително е следващият слой  да се нанесе на следващия ден.

Charflame осигурява огнеустойчивост до 90 минути (R 90) за отворени профили и 30 мин (R 30) за профили с кухи сечения.

обек с огнеозащитна боя

Приложение

Char flame се прилага машинно безвъздушно или ръчно с мече или с четка като предварително се разбърква добре. Повърхността върху която ще се нанася  огнезащитната боя, трябва да е чиста, суха и без мазнини, масла, прах, мръсотия или други замърсявания, които биха могли да попречат на продукта да залепне. За нови негрундирани повърхности се препоръчва пясъкоструене до клас SA 2 ½. При полагане върху стари третирани повърхности се препоръчва механична четка за премахване на компрометираните участъци. Приложими грундове са – епоксиден едно или двукомпонентен, алкиден, полиуретанов и акрилен.

Финиш покритие се полага когато огнезащитените конструкции се експлоатират в условия на въздействие от околната среда или по архитектурни съображения за получаване на желан цвят. Приложими финиш покрития са полиуретаново и акрилно.

Боята е  без разтворители, без мирис, бързосъхнеща, без вреди за околната среда. При необходимост се разрежда с вода. По време на нанасяне трябва да се избягват ветровити дни. На една ръка е препоръчително да се полага сух филм 350-550 микрона при температура на повърхността минимум +4° C и влажност до 85 %.

Теоретичен Разход 2 кг./м2. за 1 мм. сух филм.

Сертификати

Тя е сертифицирана по Европейските стандарти EN13381-8 и  EN 13501-2 и има Европейско техническо одобрение

СЕ маркировка на продукта, ETA 15/0146.

Пакетиране

Налична опаковка

Кофа от 25 кг.

Разходни таблици:

Указания за ползване

Меню